Бременните жени във Венецуела ще получават допълнителни доходи от правителството,

...
Бременните жени във Венецуела ще получават допълнителни доходи от правителството,
Коментари Харесай

В коя държава плащат на жените, докато са бременни?

Бременните дами във Венецуела ще получават спомагателни приходи от държавното управление, разгласи президентът на страната Николас Мадуро в послание към нацията, предава CNN.

Въпреки че на доктрина това известие съставлява добра вест, на процедура остава противоречиво дали обещаните спомагателни приходи ще подобрят изискванията за бременните дами.

По думите на Мадуро, бременните дами ще получават в допълнение от държавната хазна по 700 хиляди боливара месечно.

Каква обаче е действителната стойност на тази сума? Отговорът е 3.83 щатски $. С толкоз държавното управление на Мадуро ще организира най-новата си обществена политика.

Според проекта на президента, венецуелските дами ще получават еднократно и по 1 млн. боливара (5.48 щатски долара) след раждането на всяко дете.
Всичко това се случва на фона на сериозна икономическа рецесия, разтърсваща Венецуела, която от дълго време се намира в положение на свободно рухване. ч

Страната се намира в изискванията на унищожителна хиперинфлация, дефицит на парични средства, лекарства и артикули от първа нужда.

Макар да е мъчно да се дефинира точния размер на междинната заплата във Венецуела, защото част от нея се получава под формата на купони за храна, а инфлацията променя цената на локалната валута на дневна база, демонстрира инспекция на Profit.bg в платформата Numbeo.com сочи, че междинното месечно заплащане в страната доближава малко над 30 $

Така излиза, че Мадуро отпуска в допълнение на бременните дами сума, равняваща се на към 10% от междинната месечна заплата.

Понастоящем 1 щатски $ се търгува против 182 хиляди боливара, съгласно неофициалните обменни курсове в страната, които постоянно се употребяват, защото формалните данни на управляващите не вдъхват огромно доверие.

За съпоставяне, през ноември предходната година 1 щатски $ се е търгувал против 41 хиляди боливара.

Инфлацията във Венецуела през предходната година закова астрономическите 4 000%, по данни на добре познатия у нас специалист по хиперинфлация проф. Стив Ханке.

През последните години Николас Мадуро увеличи няколко пъти минималното заплащане в страната. През ноември той раздаде „ коледни ваучери “ на стойност 500 хиляди боливара на 4 млн. семейства. Тогава цената на тази сума се равняваше на към 12 $, само че по сегашния курс сумата възлиза на 2.74 $.

Президентът на страната се опита и да наложи волята си над цените по магазините. В началото на тази година той подреди на частните обекти за търговия на дребно внезапно да понижат цените на питателните артикули.

Дали с съображение или не, Мадуро постоянно упреква Съединени американски щати за положението на страната си, наричайки ситуацията „ икономическа война “. Венецуела е страната с най-големи потвърдени петролни находища в света, а единствено до преди няколко години можеше да се похвали като най-богата в района.

Резкият спад в цените на петрола обаче изиграха неприятна смешка на стопанската система на страната, която прекомерно мощно бе обвързана с износа на нефт. Според редица анализатори, за пагубния резултат е спомогнало и високото равнище на корупция.

За да се възползват от спомагателните приходи, бременните дами би трябвало да разполагат с новите персонални документи в страната. Не е ясно дали хора, разполагащи със остарели персонални документи, ще могат да се възползват от обещаната помощ.

151 хиляди бременни дами ще получат скоро месечната поддръжка, прибавя Мадуро в изказването си.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР