Бременните да не бързат да посетят своите лични лекари и

...
Бременните да не бързат да посетят своите лични лекари и
Коментари Харесай

"Чети етикета": Кой ще следи състоянието на бъдещите майки?

Бременните да не бързат да посетят своите персонални лекари и акушер-гинеколози при потребност от лекарска помощ. Това приканиха експерти в рубриката " Чети етикета “.

Снимка: bTV

Те разясниха, че за бременните болничен може да се получи по телефона, тъй като докторите ги пускат по електорнен път към Национален осигурителен институт.
Министерство на здравеопазването пусна рекомендации към бременните От министерството припомнят, че има наложителни прегледи, които би трябвало да бъдат направени макар изключителните ограничения поради COVID-19
Някои бъдеще майки се тормозят, че не са регистрирани като бременни и това може до докара до злоупотреби от страна на работодателите.

Снимка: bTV

Доц. Виолета Димитрова, която е шеф Клиника " Патология на бременността ", разясни, че това в действителност може да е проблем и прикани да се актуализират ограниченията в частта за бременни и да се разреши да им се вършат някои изследвани и да се записват като такива.
Щабът: Бременните са по-податливи на заразяване с ковид Акушер-гинеколози успокояват, че са взети всички нужни ограничения
Тя бе безапелационна, че в условия на изключително състояние бъдещите майки ще се транспортират до най-близкото лечебно заведение, без значение че са избрали друго със собствен екип. Доц. Димитрова разясни, че блокираните в Банско се смятат за евентуални преносители на ковид и бременни дами оттова следва да се транспортират с кола за спешна помощ до Благоевград, с цел да им се създадат проучвания, преди раждането.

Снимка: bTV

Общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова прикани бременните да се обаждат на персоналните си лекари при неразположения и за въпроси по отношение на бременността на своите гинеколози.

Специалистите успокоиха, че няма потвърдени данни, че бременните са по-податливи на заразяване с COVID-19, както и че се предава вирусът от майката на детето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР