Бременни сърни и сърнишко месо се продават от двореца „Кричим”.

...
Бременни сърни и сърнишко месо се продават от двореца „Кричим”.
Коментари Харесай

Скандален бизнес зад стените на двореца "Кричим" взриви Стамболийски

Бременни сърни и сърнишко месо се продават от двореца „ Кричим”. Новината възмути поданици на Стамболийски, които се оплакали на кмета на общината Георги Мараджиев през днешния ден.

„ Сутринта при мен пристигнаха жители и ми се оплакаха, че резиденицията продава бременни сърнички за 428-450 лв.. Също по този начин и трупно сърнишко месо за 9 лева кг, както и дърва по 30 лева за кубик”, описа пред „ Марица” Георги Мараджиев.

Той ще изиска цялостна инспекция на случая, защото всичко, което чул от жителите, навявало за поголовна сеч, продажба онлайн и трупно сърнишко месо. Това означавало, че някой евентуално се пробва да банкрутира двореца и той да бъде продаден.

„ Ще срещна всички органи със случая, в това число и прокуратурата. Апелирам виновните институции да се самосезират”, прикани Мараджиев. И изясни засегнат, че недоумява по какъв начин някой може да прави сходни неща, в случай, че общината се чуди по какъв начин да си върне двореца и да го отвори за туристи.

„ Марица” потърси за коментар „ Югозападно Държавно Предприятие ДП”, което ръководи двореца „ Кричим”. Той бе трансфериран от НСО на Горското в Благоевград в края на 2018 година

Директорът на „ Югозападно Държавно Предприятие” –Благоевград инж. Дамян Дамянов изрично отхвърли да се прави нещо нерегламентирано в двореца.

„ Държа да уточня, че се продават живи не сърни, а елени-лопатари, защото броят им е прекомерно огромен за площта. Това се отразява недобре както на здравния, по този начин и на трофейния им статус. В момента правим разселването им в региона на язовир „ Студен кладенец”, имаме поръчки и от ловни стопанства”, сподели инж. Дамянов.

Той не отхвърли да се продава и месо, само че ставало дума за единични бройки животни. Това били нормално засегнати след приключването на така наречен Период на сватбуване при типа или при осъществяване на селекционен отстрел. Продажбата на месото ставало регламентирано, по избран ценоразп
ис.
Подобно било ситуацията и при продажбата на дърва. Той отхвърли да се прави сеч на територията на двореца. Продават се единствено паднали и изсъхнали дървета, посочи инж. Дамянов.

Въпреки това той изясни, че разпорежда вътрешна инспекция по случая и до дни ще запознае редакцията с резултатите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР