Бременната в деветия месец украинка Наташа вече е приета в

...
Бременната в деветия месец украинка Наташа вече е приета в
Коментари Харесай

Семейството на бременната Наташа е в шок от преживяното, животът им се преобърнал за минути

Бременната в деветия месец украинка Наташа към този момент е призната в пловдивската УСБАЛАГ „ Селена “. Жената е посрещната от екип, който приказва съветски език, и сега е на обзор. За да се усеща по-спокойна, ще бъде съветвана от АГ експерт от украински генезис. Това заяви за TrafficNews общинският консултант на " Родопи " Пламен Кабаков.

Както към този момент съобщихме, той отвори дома си са Наташа и още едно украинско семейство. Те дойдоха в Пловдив в късния следобяд през вчерашния ден, само че към момента са в посттравматичен стрес от претърпяното. Не могат да повярват по какъв начин животът им се е преобърнал безусловно за минути. „ Трябва да се види изражението на лицата им, методът, по който приказват. Изключително изплашени са”, описа пред наш кореспондент Кабаков.

Бежанците са имали доста тежко пътешестване. Четири дни са се придвижвали от Киев дотук, като са спали по три часа на нощ. Оставили са цялото си имущество, животът си и са тръгнали да бягат от войната с по един куфар и малко пари.

„ Те не желаят благодеяние. Искат да стартират работа, да се усещат потребни и по този метод да преодолеят преживения стрес. Те са елементарни хора. Нямат политически възгледи, нито някакви шувинистични настроения. Не са очаквали, че ще се случи нещо подобно”, споделя общинският консултант.

Той още веднъж насочи зов към всички, които имат опция да оказват помощ, той като сега още четири майки с осем деца влизат на българска територия с желанието да се насочат към Пловдив. Сред тях има бебе. Кабаков е в непрестанна връзка с организацията „ Път към свободата”, от която получава информация за бежанците, които търсят избавление у нас.

„ Има и доста хора, които се опасяват да излязат и да подхващат пътуване”, уточни още Кабаков. Причината е, че макар обезпечения зелен кулоар за рейсовете, украинците не са сигурни дали ще стигнат до границата безвредно.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР