Бременната лекарка от Пловдив, обвинена в трафик на мигранти, е

...
Бременната лекарка от Пловдив, обвинена в трафик на мигранти, е
Коментари Харесай

Проговори бременната лекарка, заловена да превозва мигранти в колата си

Бременната лекарка от Пловдив, упрекната в трафик на мигранти, е обжалвала наложената ѝ парична гаранция в размер на 5000 лв., заяви юристът ѝ Николай Стоянов, представен от.

Очаква се съдът служебно да се произнесе по мярката, само че бранителят към момента няма информация за решението на магистратите.

Самата доктор Ирена Персенска отхвърли всички обвинявания към нея и изрично отхвърли да е взела участие в трафик на мигранти.

Тя опроверга информацията, огласена от Министерство на вътрешните работи, че е разследвана за шофиране под въздействието на наркотични субстанции.

" Не съм употребявала опиати, в никакъв случай не съм спирана, в никакъв случай не са ме проверявали за опиати, в никакъв случай не съм употребила опиати ", сподели лекарката пред.

" Просто безпочвено изявление на министър, непроверено ", твърди тя.

" Аз съм подготвена в София в лаборатория, която той каже, да бъда тествана за всевъзможен тип опиати, ще потърся по-нататък правата си по някакъв метод за такива нелепи обвинявания, уронване на престижа ми като доктор, на името на семейството ми като доктор, неуместно изявление, непроверено ", добави доктор Персенска.

Бременната в осмия месец лекарка е измежду тримата упрекнати по случая, хванати в Хасковско, че транспортират мигранти. Тя беше арестувана дружно с приятеля й, боен от авиацията, както и 25-годишен служащ в цех.

Д-р Персенска през цялото време отхвърля да е забъркана и изясни, че е пътувала до Хасково, когато е била спряна от полицията, само че в автомобила й не е имало сирийци. Персенска твърдеше, че даже не е ходила до границата и че всичко това е скалъпено.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха, че посоченият за сателит на дамата в колата с мигрантите - 25-годишният Георги Божиков, фактически е бил разгласен за търсене в понеделник в районно управление (на МВР) на село Труд, три дни след ареста му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР