Бременна жена с рак на шийката на матката и бебето

...
Бременна жена с рак на шийката на матката и бебето
Коментари Харесай

Спасиха майка с рак и бебето ѝ след операция 2 в 1

Бременна жена с рак на шийката на матката и бебето ѝ са избавени със комплицирана интервенция в УМБАЛ " Света Марина " в Плевен.

32-годишна пациентка с карцином на шийката на матката съумя да износи и роди момченце. Жената била диагностицирана с онкологично заболяване. След това схванала, че е бременна. Точно тогава случая поемат лекарите от УМБАЛ " Света Марина " в Плевен, оповестиха от болничното заведение във вторник.

Жената взема решение да износи детето, макар рисковете. С помощта на акад. доктор Григор Горчев, доцент доктор Надежда Хинкова и доктор Пепо Партенов тя минава сполучливо високорисковата бременност, до момента в който пристигна миг, подобаващ за раждане. Екипът на акад. Горчев прави комплицирана хирургична интервенция на два стадия. Първо се ражда момченцето. След това туморът на майката е отхвърлен. Детето и майката са добре, прецизират ог " Св. Марина ".

" Тези случаи са доста тежки, защото туморът носи съществени опасности от кървене по време на бременността и интервенцията. Предизвикателство е да опазиш такава бременност досега, в който бебето е готово да се роди. Щастливи сме, че два живота бяха избавени. За нас като лекари по-голямо задоволство няма ", е споделил акад. доктор Григор Горчев, представен от пресцентъра на " Света Марина ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР