Бременна жена от Бургас е загубила плода си, след като

...
Бременна жена от Бургас е загубила плода си, след като
Коментари Харесай

Бременна жена от Бургас е загубила детето си, след като е била удряна в корема от приятеля си

Бременна жена от Бургас е изгубила плода си, откакто е била удряна в корема от приятеля си. Случаят е от предходната седмица. Жената е потърсила протекция в Центъра за предварителна защита на насилието. От там регистрират ескалация на случаите на принуждение над бременни дами, като единствено за последния месец в Бургас те са три.
Жени Петрова от Центъра за предварителна защита на насилието разяснява казусът със дамата, изгубила плода си. Тя е била бременна в четвъртия месец:
„ Вследствие на физическо принуждение, което е съществено упражнено по отношение на нея от нейния сътрудник наложително прави аборт по медицински аргументи защото той я е удрял в корема и надлежно плодът не е съумял да се роди здрав “
Петрова посочи, че казусът е от предишния петък. По случая са подадени документи за отбрана. Младата жена е настанена при свои близки. В съда в Бургас е заведено дело по Закона за домашното принуждение. Чака се решение за ограничаващи ограничения по отношение на колегата й.
Друга жена от Бургас също е потърсила помощ в Центъра през последния месец. Тя е била обект на принуждение от страна на брачна половинка си и преди години е била настанена в Кризисния център дружно с двете си дъщери.
Сега тя, както и дъщерите й още веднъж са били обект на принуждение, описа Жени Петрова.
„ Вече едната й щерка е пълнолетна и бременна. Насилието още веднъж е от страна на брачна половинка на дамата и татко на двете момичето. Насилието този път директно е упражнено по отношение на двете деца и едната щерка, която в действителност е бременна “
В Кризисния център в Бургас е настанено и друга бременна жена, още веднъж поради упражнено принуждение от колегата й.
Имаме ескалация на тези случаи, споделят от центъра. По техни данни сигналите са повече след случая в Стара Загора. Само за последните седмица при тях са подадени 10 сигнала за принуждение над дами.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР