Брекзит ще стане факт в полунощ в петък. Ежедневните връзки

...
Брекзит ще стане факт в полунощ в петък. Ежедневните връзки
Коментари Харесай

Ще се промени ли живота на англичаните у нас след Брекзит?

Брекзит ще стане факт в среднощ в петък. Ежедневните връзки сред Англия и Европейски Съюз ще се запазят както до момента до края на 2020 година. През този 11-месечен временен интервал Лондон и Брюксел ще договорят бъдещите си връзки. Ще се промени ли нещо за британските жители, които живеят у нас на 1 февруари, и поддържат ли те решението страната да напусне Европейския съюз, ревизираха кореспондентите ни от Велико Търново.

Велико Търново

Питър е брачната половинка му живеят в село Драгижево към този момент 15 години дружно с още 16 британски заселници. Приели страната ни като своя втора татковина, основали са другарства, опознават българските обичаи и споделят, че се усещат повече прелестно у нас.
Питър, гражданин на село Драгижево: През 2005 година със брачната половинка ми дойдохме в България, с цел да стартираме нов живот. Преди да заживеем тук, непрекъснато сме идвали няколко пъти тук на екскурзия и доста ни хареса. Имаме две дъщери, които към момента живеят в Англия и си вървим един път в година в Англия.
Питър продължава да следи всичко, което се случва и на политическата сцена в Англия. Споделя, че самият той не е подкрепил решението страната да напусне Европейският съюз.
Питър: Въпреки това разбирам резултатите и разбирам за какво хората гласоподаваха да напуснем. Основна причина по тази причина е самото отношение на Европейски Съюз към Англия. Според мен Европейски Съюз загуби своите полезности. Европейски Съюз не следва към този момент задачите, които имаше в предходните години.
Питър и брачната половинка му от години имат българско поданство, по тази причина и той е безапелационен, че за британските заселници които от години като тях живеят у нас не би следвало да има огромни проблеми след Брекзит.
Питър: За мен и за жена ми не мисля, че ще има някакви промени след Брекзит. Ние към този момент сме си извадили български персонални карти и към този момент сме пълноправни жители на страната. Имаме непрекъснат адрес тук към този момент 15 години. Брекзит ще има резултат главно върху хора, които са пристигнали в България скоро. За тези като нас, които живеят тук от повече време, няма да има промени.
Британските заселници в Драгижево са надяват, че след Брекзит няма да има съществено последствия, които да трансформират живота на сънародниците им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР