Брекзит остава в задънена улица след днешните срещи на британския

...
Брекзит остава в задънена улица след днешните срещи на британския
Коментари Харесай

Юнкер твърд пред Тереза Мей: Брекзит няма да се предоговаря

Брекзит остава в задънена улица след днешните срещи на английския министър председател с водачите на европейските институции. Европейският съюз отхвърля да предоговаря постигнатото съглашение и противоречивата част за защитна мрежа сред Северна Ирландия и Република Ирландия.

В Брюксел Тереза Мей беше посрещната от протестиращи.

Срещата с Жан-Клод Юнкер беше окачествена като напрегната, само че следва нов диалог сред двамата до края на месеца.

Председателят на Европейска комисия още веднъж е декларирал пред английския министър председател, че Европейски Съюз няма да предоговаря договорката за брекзит.
Тереза Мей е в Брюксел за нови диалози за брекзит Британският министър председател се среща с Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск
Той обаче е прецизирал, че могат да бъдат импортирани промени в документа, обвързван с бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз, който върви към съглашението.

„ Разговорите бяха извършени в дух на съдействие за проведено излизане на Обединеното кралство от ЕС”, сподели представителят на Юнкер Маргаритис Шинас.

Разговорът беше под напрежение, само че градивен, разясни той.
Агенция Франс Прес: Oтлагане на брекзита наподобява все по-неизбежно, каквото и да споделя Мей Часовникът тиктака, а Обединеното кралство въобще не е наясно по какъв начин тъкмо ще напусне Европейски Съюз, написа Мартин Пауълс от Франс прес
Мей е показала разнообразни разновидности, с които да отговори на безпокойството в английския парламент по отношение на ирландската граница и двамата с Юнкер са се договорили да работят дружно за това дали може да бъде открито решение.
Доналд Туск: В пъкъла има особено място за тези, които насърчаваха брекзит без проект Председателят на Европейския съвет чака да чуе от Тереза Мей реалистично предложение
Юнкер и Мей ще се срещнат още веднъж преди края на февруари . Преговарящите за брекзит от двете страни – Мишел Барние за Европейски Съюз и Стивън Баркли за Англия, ще се срещнат в понеделник, показва Ройтерс.

Брюксел остава отворен към опцията за по-тесни връзки с Лондон в бъдеще, само че счита, че съглашението е единственото допустимо, удостовери и ръководителят на европарламента Антонио Таяни .

Оттеглянето на Англия от Европейски Съюз без съглашение ще бъде злополука – филантропична и икономическа, сподели още ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни.

Много сме загрижени, сходно развиване ще бъде доста рисково решение, добави той. Екологичен потенциал поддържа постигнатото съглашение с Лондон, то е само вероятното, съобщи Таяни.

Той означи, че Европейски Съюз остава отворен за по-тесни бъдещи връзки с Англия и би желал задълбочено съдействие в защитата, миграцията и търговията, в битката с тероризма.

Работим за това да се избегне овакантяване без съглашение , само че няма по какъв начин да предоговаряме постигнатото съглашение. Трябва да приказваме, да приказваме, да приказваме, сподели Таяни.

Председателят на работната група на Екологичен потенциал по въпроса с английското отдръпване Ги Верхофстат, който също взе участие в днешната среща с Мей, уточни, че няма по какъв начин да отпадне защитната мярка за ирландската граница, залегнала в съглашението. Той добави, че през цялото време на договарянията Екологичен потенциал е бил подготвен да направи политическото изказване, съпътстващо съглашението, по-точно и правно обвързващо.

Не може да търсим съглашение, което да се крепи на малко болшинство в Народното събрание в Лондон , належащо е съдействие сред английските партии. Подкрепяме предложенията в днешното писмо на Джереми Корбин. Сега е значимо да се стигне до английска позиция, подкрепена допустимо най-широко, съобщи Верхофстат.

Оттегляне без съглашение съгласно нас ще бъде злополучие и за двете страни. Би било безконтролно от страна на някои английски политици да вървят в тази посока и да избират това, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР