Брекзит остава отворена рана за гражданите на ЕС, живеещи във

...
Брекзит остава отворена рана за гражданите на ЕС, живеещи във
Коментари Харесай

Брекзит остава отворена рана за европейците във Великобритания

Брекзит остава " отворена рана " за жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия. Това сочат резултатите от новото изследване " Граждани на Европейски Съюз в Обединеното кралство след Брекзит ", представено от в. " Гардиън ".

Изследването е извършено измежду жители на 22 европейски страни, като по-голямата част от тях са били в Обединеното кралство повече от 5 години и са останали след излизането на страната от Европейски Съюз. Те настояват, че решението за Брекзит ги е предиздвикало да се почувстват предадени, несигурни и недоверчиви към страната, която множеството назовават собствен ​​дом.

В общественото пространство може да се твърди, че Брекзит е реализиран и всички са траяли напред, само че за жителите на Европейски Съюз Брекзит остава отворена рана, съобщи главният създател на отчета професор Нандо Сигона от университета в Бирмингам.

Проучването регистрира " надълбоко и трайно влияние върху живота и възприятието за еднаквост и принадлежност " на тези хора.

В отчета се показва, че възобновяване на доверието в английските институции и политици би било предизвикателство, когато " разклоненията от Брекзит към момента имат толкоз дълбоки последствия " върху живота на жителите на Европейски Съюз.

Респондентите декларират, че Брекзит е повлиял доста на разбирането им за Англия. Докато 72% към момента изпитват известна прочувствена обвързаност към Обединеното кралство, 89% споделят, че мнението им за страната се е трансформирало - 68,6% " доста " или " доста " - след референдума през 2016 година

Въпреки това обаче запитани за три думи, обобщаващи какво значи Англия за тях, мнозина предложиха термини като " дом " и " обич ", отразяващи остатъчната мощ на връзките на жителите на Европейски Съюз със страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР