Брекзит може и да не се състои, ако британският парламент

...
Брекзит може и да не се състои, ако британският парламент
Коментари Харесай

Брекзит може да не се състои, ако парламентът не одобри сделката с Брюксел

Брекзит може и да не се състои, в случай че английският парламент не утвърди съглашението за развода с Европейския съюз, реализирано след тежки договаряния с Брюксел. Това съобщи нощес в изявление за телевизия Ай Ти Ви английският финансов министър Филип Хамънд, представен от Ройтерс.

Той уточни, че даже и при най-уредено и гладко излизане от общността, това ще коства на английската стопанска система десетки милиарди паунда. А в случай че се стигне до Брекзит без съглашение, в страната ще възникне "политически безредна обстановка ", която може да докара до това "Брекзитът изобщо да не се състои ".

Междувременно испанският министър председател Педро Санчес съобщи, че на срещата на върха на Евросъюза в Брюксел в неделя, на която би трябвало да бъде прегледано постигнатото в договарянията с Лондон проектоспоразумение, той ще гласоподава против оферти документ, в случай че не получи уверения по отношение на Гибралтар. Миниатюрният анклав в южната част на Иберийския полуостров е предмет на изострен спор сред Лондон и Мадрид. Санчес приказва на взаимна конференция във Валядолид с гостуващия португалски министър председател Антониу Коща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР