Брекзит може да предизвиква несигурност в много сфери във Великобритания,

...
Брекзит може да предизвиква несигурност в много сфери във Великобритания,
Коментари Харесай

Великобритания е водеща дестинация за инвестиции, показа изследване на Ernst & Young

Брекзит може да провокира неустановеност в доста сфери във Англия, само че, наподобява, не отблъсква вложителите, отбелязва организация " Асошиейтед прес ", базирайки се на корпоративно изследване.

В изследването на корпоративните покупко-продажби, оповестено през днешния ден, консултантската компания Ernst & Young показва, че Англия е водещата дестинация за вложения в света за първи път в 10-годишната история на това проучване, като изпреварва Съединени американски щати, които държаха първото място от 2014 година.

Понижаването на курса на английската лира от юни 2016 година, когато британците поддържаха излизането на страната им от Европейски Съюз, направи английските активи по-евтини. Глобалният вицепредседател на Ernst & Young Стийв Крускоус означи, че Англия също по този начин остава " отворена среда за задграничните вложители " даже измежду хаоса на Брекзит. Тази обстановка по думите му също по този начин е подкрепена от британския език, висококвалифицираната работна ръка и мощната софтуерна база.

Тези дълготрайни мощни страни са помогнали на Англия да се възвърне като място за правене на бизнес след шока от референдума през 2016 година. На фона на огромната неустановеност към бъдещето на английската стопанска система страната се срина в класацията. За 2016 година Англия заемаше седмо място по прелест за вложения.

Миналата година имаше много значими придобивания във Англия, в това число покупката на Sky от Comcast за към 30 милиарда английски лири и на Costa Coffee от Coca-Cola за близо 4 милиарда английски лири.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР