Брекзит е тъжен момент за Европа. Великобритания е вторият по

...
Брекзит е тъжен момент за Европа. Великобритания е вторият по
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев разкри какви работници ще се търсят след Брекзит

Брекзит е печален миг за Европа. Англия е вторият по величина донор на Европейски Съюз. Внесен е голям бюджет от Англия. Ударът обаче е и към двете страни. Това съобщи в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Припомняме, че Англия излиза от Европейски Съюз през днешния ден тъкмо в 1 часа след среднощ българско време.

"Между Франция и Англия най-сложното съглашение ще е за рибарството ", сподели още той и добави, че Англия е играела балансираща роля сред северните страни, Франция и Германия.

Обединеното кралство напуща Европейския съюз

"Преговорите за свободно придвижване на артикули и хора ще са толкоз тежки и ще минат през гласоподаване във всеки един парламент на членките на Европейски Съюз ", разкри Керемедчиев.

"Интересен факт е, че Англия прави референдум за напускането на страната от Европа, единствено две години откакто са станали членка ", добави някогашният зам.-министър на външните работи.

'Каквото и съглашение да се реализира със Съединени американски щати, Индия или Китай, то ще бъде по-малко значимо от това, което би трябвало да се реализира с Европейския съюз ", разяснява още той.

"Великобритания ще си остане затворена за наши сънародници, с по-лека претовареност. Ще се търсят повече експерти и по-малко общи служащи ", разкри Милен Керемедчиев.

"За студентите терзанието е за финансирането – множеството от тях получаваха пари по европейски планове ", съобщи Атанаска Абдесатар, българка във Англия.

Екатерина Захариева: Българите, живеещи във Англия няма да усетят основна разлика от на следващия ден

"До края на тази година ще можем да пътуваме още свободно. След това е неразбираемо по какъв начин ще става ", сподели още тя.

"Имам домакински любим – котка, с която към този момент не мога да пътувам, тъй като това ще става доста мъчно ", разяснява Абдесатар.

"Темата се заобикаля в университетските среди, раздават се единствено брошури ", приключи българката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР