Брекзит без сделка щеше да е нещо ужасяващо на фона

...
Брекзит без сделка щеше да е нещо ужасяващо на фона
Коментари Харесай

Борисов: Без сделка за Брекзит щеше да е ужас

Брекзит без договорка щеше да е нещо ужасяващо на фона на пандемията и икономическата рецесия, разяснява министър председателят Бойко Борисов, който инспектира през днешния ден апаратура за екологично култивиране на боклуци край Доспат.

" Макар постоянно в последния миг Европейският съюз намира верните решения и дружно с тази велика страна Англия и Европейски Съюз ще има съглашение, има контракт и ще продължим да работим в най-комфортни, уповавам се, условия, защото имаме хиляди български студенти, служащи във Англия, хиляди англичани, които имат към този момент парцели в България и би трябвало да пътуват ", съобщи министър председателят.

Поздравявам и Урсула фон дер Лайен и Мишел Барние, моя другар Борис Джонсън, който направи нужното да имаме съглашение ", добави Борисов. По думите му това е прекрасен ден за Европа като цяло.

Той посети депото за сепариране в Община Доспат. Посещението бе излъчено в профила на премиера във Facebook. Той поздрави всички с празника Рождество Христово



Кметът на Доспат Елин Радев благодари на премиера за поддръжката - през последните 4 години държавното управление е отпуснало над 40 млн. лв. за развиването на общината. Той посочи, че се виждат резултатите от тази поддръжка.

Целта на депото за сепариране е да помогне за разширението на депото за боклуци. Премиерът Борисов се срещна с технологията на сепариране, а кметът на Доспат сподели по какъв начин се разпределят и рециклират отпадъците. Елин Радев изясни, че са инсталирани две съоръжения. Отделят се хартия, пластмаса и метал. Една машина работи за пластмаса и хартията. Има и магнит, който отделя метала. Отделно от това растителните боклуци от всички общини ще се събират в обособени съдове и ще идват сортирани. Те ще се поставят на настрана място, откакто се раздробят. Покриват се, с цел да изгният, от което ще се получи хумус, който по-късно може да се продава.

" Чудесно сте го създали ", посочи Бойко Борисов. По думите му по този метод районът ще остане чист.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР