Брекзит без сделка може да доведе до незабавен недостиг на

...
Брекзит без сделка може да доведе до незабавен недостиг на
Коментари Харесай

Брекзит без сделка обрича Великобритания на глад?

Брекзит без договорка може да докара до неотложен дефицит на храна, суматоха измежду потребителите и до нараснал риск от контрабанда на хора в границите на седмици.

Това е записано в конфиденциален документ на английското държавно управление, който обаче е изминал към Sky News, написа novini.london. Експертите, изготвили отчета, предизвестяват, че безредното овакантяване на Европейски Съюз може да утежни съществено обстановката с проведената престъпност в страната, изключително тежко се чака да бъде обстановката в Северна Ирландия.

В отчета има и предизвестие, че жителите на Обединеното кралство в Европейски Съюз могат да изгубят достъп до услуги и права на престояване в границите на 24 часа след напускането, което съгласно премиера Борис Джонсън ще се случи на 31 октомври със или без съглашение с Европейски Съюз.

Описвайки първата седмица след Брекзит, в документа се споделя: „ Потенциална суматоха на потребителите и дефицит на храна, даже в региони, които не са директно наранени и не са по границата “.

Министърът на вътрешните работи Саджид Джавид тази седмица разгласи, че ще бъдат предоставени спомагателни 2.1 милиарда английски лири за подготовка на Брекзит без договорка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР