Брегово. Държавата трябва да поеме своята роля и да не

...
Брегово. Държавата трябва да поеме своята роля и да не
Коментари Харесай

Брегово към БСП: Държавата да си влезе в ролята, да не прехвърля само тежести към общините

Брегово. „ Държавата би трябвало да поеме своята роля и да не трансферира единствено тежести към общините “. С тези думи се обърнаха в Брегово към народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “, оповестиха от пресцентъра на партията . Те подчертаха, че страната би трябвало да поеме грижата за децата – издръжката на децата в детските градини да бъде освен отговорност на локалната власт, само че и на страната. Подобно искане те насочиха и за грижата за възрастните хора – обезпечаването на обществения патронаж да не е грижа единствено на общината, както и издръжката на домовете за възрастни хора. Присъстващите приканиха да бъде развита обособена Визия за Северопазадния район заради тежките стопански и демографски условия в него. Те желаеха и промени в законодателството по този начин, че Народното събрание да разпределя средствата от преизпълнението на бюджета, а не Министерски съвет.
„ Визия за България “ е ориентирана към всеки българин, който усеща, че не живее както желае и заслужава- в периферията на Европа, няма достъп до обучение, опазване на здравето и приходите не му стигат да живее “, съобщи депутатът от ПГ на левицата от района Филип Попов. Затова в своя план Българска социалистическа партия е заложила промени в главните браншове на публичния живот – опазване на здравето, обучение, сигурност, стопанска система и районно развиване. Той акцентира, че другояче няма късмет за избавление на райони, като Видин, които са забравени от ръководещите.
Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов акцентира, че левицата към този момент два месеца организира срещи жители, браншови организации и специалисти. Той сподели, че ползата, при който протичат тези срещи приказва, че има хора, загрижени за бъдещето на България „ Нашата цел е да чуем допустимо най-вече хора. Само по този начин ще можем да помогнем на страната си, и на райони, като Севрозападна България, които имат потребност от особено отношение “, сподели още той. По думите му страната не може да продължава да подвига ръце и да оставя всичко на пазара.
„ Ако остане единствено план, „ Визия за България “, няма по какъв начин тя да бъде изпълнена “ съобщи зам.-председателят на ПГ на левицата Георрги Свиленски. По думите му Българска социалистическа партия организира срещи с допустимо максимален брой хора, тъй че тя фактически да отразява ползите на българските жители. По думите му сега има доста политически напън, само че единственият напън, който оттук насетне би трябвало да бъде оказван е единствено от хората.
Народният представител Стоян Мирчев разяснява, че сега стачкуват майки, пенсионери, селата са оставени на произвола на ориста и престъпността се шири, пандизчиите бягат от пандиза, подвигат се цените на бензина и хората нямат какво да ядат. „ Това демонстрира, че в последните 10 години ръководещите унищожиха държавните системи, които би трябвало да се грижат за ползите на жителите “, съобщи той и акцентира, че вместо това се гледат ползите на капитала - 10% имат 90% от ресурсите. По думите му смяната би трябвало да стартира от дребните райони, само че имаме потребност от систематичен метод, какъвто предлага „ Визия за България “.
Депутатът от Брегово Цветан Топчиев означи, че всички виждаме в какво състояние е България. „ Трябва да има страна, когато и където е нужна, и тя да се грижи за своите жители. Българска социалистическа партия има воля за нужната смяна и за това ще се бори за доверието на хората “, сподели още той.
В полемиката взеха присъединяване кметът на общината Милчо Лалов, представителите на Българска социалистическа партия в локалния парламент и ръководителят на общинския съвет на партията - Николина Ванчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР