Бреговата охрана на САЩ съобщи в четвъртък вечерта, че подводен

...
Бреговата охрана на САЩ съобщи в четвъртък вечерта, че подводен
Коментари Харесай

Открити са отломки в района, където е потъналият „Титаник“

Бреговата защита на Съединени американски щати заяви в четвъртък вечерта, че подводен уред е разкрил поле от парчета наоколо до " Титаник " в търсене на изчезналия батискаф „ Титан “ с петима души на борда. В известието в „ Туитър “ не се дават детайлности, като да вземем за пример дали чиновниците считат, че отломките се свързат с " Титан ".

В четвъртък издирването мина сериозната граница от 96 часа, в границите на които въздухът можеше да свърши. Според изчисленията, " Титан " е разполагал с към 4-дневен ресурс от О2, когато е спуснат на вода в неделя сутринта в Северния Атлантически океан – само че специалистите акцентират, че този интервал би могъл да се удължи, в случай че пасажерите са взели ограничения за икономисване на кислорода.

Кораби, самолети и друго съоръжение бяха изпратени към мястото, където се допуска, че е изчезнала подводницата. Бреговата защита на Съединени американски щати заяви, че подводен робот, изпратен от канадски транспортен съд, е достигнал морското дъно, а френски проучвателен институт съобщи, че към интервенцията се е включил и дълбоководен робот с камери и датчици. Властите се надяват, че подводните звуци могат да оказват помощ за свиване на издирването, чиято зона на покритие е разширена до хиляди благи – два пъти по-голяма от тази на щата Кънектикът и във води с дълбочина 4 км. Служители на бреговата защита оповестиха, че във вторник и сряда в региона на издирването са били засечени шумове под водата.

Джейми Прингъл, специалист по правосъдна геология в университета Кийл, Англия, споделя, че даже и шумовете да идват от подводницата, " неналичието на О2 в този момент е ключова; даже и да я намерят, занапред ще би трябвало да я изтеглят на повърхността ".

Запасите с О2 свършиха, само че съгласно експерти изчислението може и да е неверно
Търсенето на подводницата, изчезнала по време на експедиция за разглеждане на останките на кораба " Титаник ", доближи в четвъртък сериозния 96-часов предел на доставяне с О2.

Батискафът " Титан ", планиран да има ресурс от въздух за към 4 дни, бе спуснат в северната част на Атлантическия океан рано в неделя. Въпреки че времевият период за привършване на кислорода на борда отмина, експерти считат, че това не е тъкмо пресмятане и срокът може да бъде продължен несигурно, в случай че хората са подхванали ограничения за икономисване на кислорода.
Трябва да останем оптимисти, когато сме в развой на търсене и избавяне. Намираме се тъкмо по средата на издирвателните интервенции. Така че не желая да влизам в полемика по кое време ще завърши всичко във връзка с този случай.
капитан Джейми Фредерик – координатор на издирвателните интервенции от Бреговата защита на Съединени американски щати

Ако подводницата е съумяла да се върне на повърхността, би било мъчно да бъде видяна. Тя е затворена извън, което не разрешава на хората от вътрешната страна да излязат без помощ, означават експерти по подводници.

Ако " Титан " е на дъното на океана, спасяването би било още по-голямо предизвикателство заради голямото налягане и цялостната мрачевина на тази дълбочина.

Френски транспортен съд с робот за дълбоководно гмуркане е достигнал зоната за търсене на подводницата, заяви френският институт за морски проучвания " Ифремер ".

Изследователският транспортен съд " Атланте " употребява ехо-звук, с цел да направи точна карта на морското дъно, с цел да може търсенето на робота да бъде по-ефективно.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР