Бразилското правителство в сряда реши, че ще даде на бившия

...
Бразилското правителство в сряда реши, че ще даде на бившия
Коментари Харесай

Болсонару има 5 дни да върне на Бразилия бижутата за милиони

Бразилското държавно управление в сряда реши, че ще даде на някогашния президент Жаир Болсонару период от пет работни дни да върне на управляващите бижутата за милиони долари, които е получил от Саудитска Арабия през 2021 година и изнесъл от страната, когато отпътува за Съединени американски щати, заяви АП.

Всичките девет членове на държавния контролен орган гласоподаваха в поддръжка на условието Болсонару да съобщи бижутата на държавната банка Caixa Economica Federal в столицата Бразилия.

Петте дни стартират да се броят незабавно, откакто юристите на Болсонару бъдат публично известени , което не се е случило съгласно държавния контролен орган.

Друг комплект бижута от Саудитска Арабия, оценени на стойност няколко милиона $ и също изпратени на Болсонару, съгласно един от неговите някогашни министри, са били иззети от митниците на интернационалното летище в Сао Пауло.

Припомняме, че Болсонару, който към момента е в Съединените щати, откогато напусна поста си през януари, е обект на предварителни полицейски следствия вкъщи, откогато бразилските медии започнаха да оповестяват за бижутата по-рано този месец.

Федералната счете палата, контролен орган на законодателната власт, който следи дейностите на изпълнителната власт на Бразилия, също постанови, че Болсонару би трябвало да съобщи някои оръжия, които е получил от Обединените арабски емирства, на президентската сбирка.
 Разследват Болсонару за изнасяне на дарове за над 3 млн. $
Разследват Болсонару за изнасяне на дарове за над 3 млн. $

Според управляващите в Бразилия, президентът дължи предаването им на страната след края на мандата си

Болсонару не е заявил двата комплекта бижута пред данъчните управляващи. Правни специалисти споделят, че той може да бъде съден по случая.

Не е ясно дали диамантите са подарък от саудитските управляващи, или не.

Адвокатът на Болсонару, Фредерик Васеф, сподели в изказване на 7 март, че някогашният президент е получил персонални дарове и отхвърли да има каквото и да е нарушаване.

Правителственият наблюдаващ отхвърли този мотив в решението си от сряда. В него се споделя, че бижутата би трябвало да бъдат върнати заради " високата стойност на стоките, които не би трябвало да бъдат включени в частна сбирка ".

Пазителят реши по-рано този месец, че ще ревизира всеки подарък, получен от някогашни бразилски президенти в края на техните мандати. Той също по този начин ще одитира сбирката, получена от Болсонаро, откогато той встъпи в служба през 2019 година
 Болсонару удостовери, че се връща в Бразилия
Болсонару удостовери, че се връща в Бразилия

Въпреки че го чакат 4 следствия против него

Самият Болсонару по-рано отсече, че е жертва на политическо гонене за бижута, които не е желал да получава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР