Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва заяви, че страните

...
Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва заяви, че страните
Коментари Харесай

Бразилия: Страните от БРИКС работят за прекратяването на войната в Украйна

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва съобщи, че страните от БРИКС работят за прекратяването на войната в Украйна, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11538
Лула сподели на срещата на БРИКС в Йоханесбург, че от ден на ден страни, измежду които и тези от обединяването, са ангажирани с поддържането на директен контакт с Москва и Киев.

" Готови сме да се присъединим към старания, които дейно могат да допринесат за бързото прекъсване на огъня и за установяването на обективен и дълготраен мир ", уточни бразилският президент.

" Войната в Украйна акцентира рестриктивните мерки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", сподели още той.

Лула изрази още веднъж позицията на Бразилия за " отбрана на суверенитета, териториалната целокупност " и правилата на Организация на обединените нации.

Лидерите на БРИКС разискаха въпроса по какъв начин да трансфорат клуба, в който влизат пет страни (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка), в световна мощ, способна да оспори господстващото състояние на Запада на интернационалната сцена, означи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Президентът на латиноамериканската страна застъпи концепцията страните от БРИКС да употребяват обща валута в комерсиалните транзакции, което съгласно него ще понижи икономическата им накърнимост.

" Създаването на обща валута, употребена при търговия и вложения сред страните от БРИКС, усилва опциите ни за разплащане и понижава нашата накърнимост ", посочи бразилският президент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР