Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва подписа днес указ

...
Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва подписа днес указ
Коментари Харесай

Бразилският президент подписа указ за ограничаване на достъпа до огнестрелни оръжия

Бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва подписа през днешния ден декрет за ограничение на достъпа до огнестрелни оръжия за цивилни, доста улеснен по времето на крайнодесния му предходник Жаир Болсонаро, съобщи Франс прес.

" Ще продължим да се борим, с цел да има по-малко оръжия в нашата страна. Само полицията и армията би трябвало да бъдат добре въоръжени ", сподели Лула по време на представянето в Бразилия на поредност от ограничения, ориентирани към понижаване на насилието в страната.

Указът за " виновен надзор върху оръжията " понижава броя на позволените оръжия за персонална отбрана от четири на две, като всеки, който желае да се снабди с тях, ще би трябвало да потвърди, че в действителност има потребност от това.

Ловците, спортните стрелци и колекционерите, групирани в обособена категория, в този момент могат да имат единствено шест огнестрелни оръжия, по отношение на 30 преди този момент, позволени с декрет от времето на президентския мандат на Жаир Болсонаро (2019-2022 г.), написа Българска телеграфна агенция.

Разрешенията за закупуване на муниции са също доста лимитирани.

Новият декрет лимитира работното време на стрелбищата, които към този момент не могат да се намират на по-малко от един километър от учебните заведения.

Тези стрелбища претърпяха взрив през последните години, защото практикуването на спортна пукотевица позволяваше законното придобиване на огромен брой оръжия, показва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР