Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва заяви, че е

...
Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва заяви, че е
Коментари Харесай

Бразилия готова да посредничи между Путин и Зеленски

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва съобщи, че е подготвен да посредничи в договарянията сред съветския водач Владимир Путин и украинския му сътрудник Владимир Зеленски, в случай че е належащо, оповестява ТАСС.

" Ако мога да оказа помощ, ще оказа помощ. Ако възникне нужда да проведа диалози с Путин и Зеленски, съм подготвен да обсъдя напъните за спокойно споразумяване, няма проблем. Това, от което в действителност се нуждаем, е да съберем група от задоволително мощни хора, които да бъдат уважавани на масата за договаряния. И би трябвало да се ангажираме и с двамата ", акцентира Лула да Силва на съвместна пресконференция с немския канцлер Олаф Шолц.

Бразилският водач предложи и да се създаде широк интернационален формат на договаряния, който би могъл да бъде сходен на Г-20, за разискване на мира в Украйна.

Той уточни, че към този момент е разискал това с Шолц и френския президент Еманюел Макрон и има намерение да повдигне въпроса на договаряния с президента на Съединени американски щати Джо Байдън през февруари, както и с китайския водач Си Дзинпин през март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР