Бразилският президент Жаир Болсонару заяви в петък, че актьорът Леонардо

...
Бразилският президент Жаир Болсонару заяви в петък, че актьорът Леонардо
Коментари Харесай

Болсонару към Ди Каприо: Плащаш, за да се пали Амазонка

Бразилският президент Жаир Болсонару съобщи в петък, че артистът Леонардо ди Каприо спонсорира неправителствени организации, чиито членове се подозират, че са запалили гори в Амазонка. Политикът изрази това мнение в хода на връзката със своите последователи, които се събраха да го поздравят пред портите на формалната резиденция. Срещата беше излъчена на страницата на Болсонару във " Facebook ".

" Леонардо ди Каприо е готин човек, нали? Той дава пари, с цел да подпалва Амазонка ", сподели политикът в отговор на искане от един от поддръжниците за отбрана на естествените запаси на страната. Болсонару не изясни какво има поради, само че може би става дума за членове на редица неправителствени организации, арестувани в понеделник, които полицията на северния щат Пара упреква, че са запалили предпазена гора в една от най-популярните природозащитни региони в района, Алтер ду Шау.

Според проверяващите, минимум три Неправителствени организации, работещи тук, са били забъркани в палежи. Органите на реда показват, че тези организации са получили контракти със Световния фонд за дивата природа (WWF) малко след началото на пожарите в Амазония и могат да продават избрани фотоси на зелено, които те от своя страна употребяват за набиране на средства за битка с естествените злополучие.

Според бразилския Национален институт за галактически проучвания от януари до ноември пожарите са унищожили повече от 6,5 милиона хектара амазонски гори, ситуирани в Бразилия. На фона на разпространяването на огъня в бразилското общество те започнаха да подлагат на критика Болсонару и неговото държавно управление заради обстоятелството, че съгласно съперниците те не обръщат задоволително внимание на опазването на околната среда. От своя страна управляващите настояват, че част от пожарите са породени от естествени сезонни аргументи, до момента в който другата част е резултат от тенденциозен палеж. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР