Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че ще се оттегли от

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че ще се оттегли от
Коментари Харесай

Болсонаро: Ако изгубя изборите, напускам политиката

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи, че ще се отдръпна от политическия живот, в случай че изгуби изборите през октомври. Междувременно анкетите не го сочат за любимец, съобщи Франс прес.

" Ако такава е волята Божия, ще продължа. Ако ли не, ще смъква президентската лента и ще отстъпя обратно, защото на моята възраст към този момент няма какво да върша на този свят, в случай че на 31 декември престоят ми на президентския пост завърши ", сподели той в понеделник вечерта в диалог с водещи на подкастове, ориентирани към младите евангелисти.

Изненадващо изказване от страна на крайнодесен президент, гръмогласно заявявал преди година, че " единствен Бог " може да му отнеме властта.

През последните седмици 67-годишният Болсонаро заприказва с малко по-умерен звук в опит да притегли гласоподаватели с по-центристки настройки.

Според последното изследване на института " Датафоля ", оповестено в петък, той изостава с 11 пункта от левия експрезидент Лула да Силва (34 против 45 на сто) - отдалеченост, която възлизаше на 21 пункта през май, само че последователно понижа.

" Не съм спасителят на отечеството, не съм аз този, който ще избави Бразилия ", сподели още Болсонаро в над четиричасовия диалог от понеделник.

Държавният глава се обърна непосредствено към младежите и уточни, че изборът им при гласуването може " да бележи тяхното бъдеще ", а след това разкритикува левите държавни управления в множеството други южноамерикански страни. 

" Направете съпоставения с други страни, какво е общото сред ръководителите на тези страни, където тези (леви) политики не работят, и се запитайте това ли желаете за Бразилия ", сподели той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР