Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че има готовност да обсъди

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че има готовност да обсъди
Коментари Харесай

Болсонаро: Готов съм да обсъдя ситуацията в Амазония с всички, освен с Макрон

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи, че има подготвеност да разиска ситуацията с Амазония с всички, с изключение на с Еманюел Макрон след изявление на френския президент за суверенитета на Бразилия, съобщи Франс прес.
Болсонаро съобщи, че Европа няма учредения да поучава Бразилия за околната среда. В продължение на седмица има мощен интернационален напън поради пожарите, които унищожават обширни региони от най-голямата тропическа гора в света.
Болсонаро разгласи пред публицисти в столицата Бразилия, че след няколко часа ще беседва по телефона с немския канцлер Ангела Меркел. Той добави, че е усетил у нея " предпочитание за нормализация " след остра замяна на изявления, когато при започване на месеца Германия прекрати част от дотациите си за опазването на Амазония. Тогава Болсонаро посъветва Меркел " да залеси отначало Германия ".
Бразилският президент смекчи предходната си позиция и към този момент декларира, че е " подготвен да беседва с всички, с изключение на с драгия ни Макрон, до момента в който той не вземе обратно думите си за суверенитета на Амазония ". Френският президент беше декларирал, че въпросът за суверенитета на Амазония е отворен и принадлежи на целия свят, защото като най-голямата тропическа гора тя е наричана " белите дробове на Земята ". Болсонаро от три дни на вятъра упорства Макрон да отдръпна " оскърбленията си ", напомня Дарик.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР