Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че има готовност да обсъди

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че има готовност да обсъди
Коментари Харесай

Болсонаро: Готов съм да обсъждам Амазония с всички, освен с драгия Макрон

Бразилският президент Жаир Болсонаро съобщи, че има подготвеност да разиска ситуацията с Амазония с всички, с изключение на с "драгия Макрон ".

Това стана след изявление на френския президент за суверенитета на Бразилия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. Болсонаро съобщи, че Европа няма учредения да поучава Бразилия за околната среда. Бразилският президент от повече от седмица е подложен на мощен интернационален напън поради пожарите, които унищожават обширни региони от най-голямата тропическа гора в света.

Болсонаро разгласи пред публицисти в столицата Бразилия, че след няколко часа ще беседва по телефона с немската канцлерка Ангела Меркел. Той добави, че е усетил у нея "желание за нормализация " след остра замяна на изявления, когато при започване на месеца Германия прекрати част от дотациите си за опазването на Амазония. Тогава Болсонаро посъветва Меркел "да залеси отначало Германия ".

Бразилският президент добави през днешния ден, че е "готов да беседва с всички, с изключение на с драгия ни Макрон, до момента в който той не вземе обратно думите си за суверенитета на Амазония ". Френският президент беше декларирал, че въпросът за суверенитета на Амазония е отворен и Болсонаро от три дни на вятъра упорства Еманюел Макрон да отдръпна "оскърбленията си ". 60 % от амазонската гора се намира на територията на Бразилия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР