Бразилският президент Жаир Болсонаро каза, че няма да се противопостави

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро каза, че няма да се противопостави
Коментари Харесай

Болсонаро одобри за сливането на Ембраер и Боинг

Бразилският президент Жаир Болсонаро сподели, че няма да се опълчи на сливането сред бразилския авиоконструктор Ембраер и американския колос Боинг, предадоха международните организации

Болсонаро реши по време на съвещание на държавното управление да даде зелена светлина на този план на стойност 5,2 милиарда $. До наскоро той към момента имаше запаси към него.

" Президентът беше осведомен, че другите сюжети са били прегледани деликатно и че финалното предложение резервира суверенитета и пази националните ползи на Бразилия. В този подтекст правото на несъгласие няма да бъде упражнявано ", се споделя в изказване на бразилското президентство.

" Ясно е, че суверенитетът и националните ползи са непокътнати, акцентира Болсонаро в туит.

Двете компании се поздравиха след тази вест. В взаимно изказване Ембраер и Боинг приветстваха единодушието на бразилското държавно управление за това стратегическо асоцииране, което ще разреши на двете компании да подтикват своето развиване на международните авиопазари.

Трети самолетоконструктор в света с близо 6 милиарда $ доходи и 16 000 чиновници, Ембраер беше приватизиран през 1994 година Компанията създава цивилен, военни и бизнес самолети.

Споразумението планува Боинг да поеме контрола върху " гражданските " действия на Ембраер за 4,2 милиарда $, което ще му разреши да управлява 80 % от капитала на новата група. Останалите 20 % ще бъдат следени от бразилската компания. Военните самолети бяха изключени от съглашението поради опълчването на държавното управление да отстъпи на непозната мощ активи в бранша на националната сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР