Бразилският нападател Неймар не е напълно готов да играе в

...
Бразилският нападател Неймар не е напълно готов да играе в
Коментари Харесай

Неймар: Не съм готов на 100 %

Бразилският нападател Неймар не е изцяло подготвен да играе в двата начални кръга на квалификациите за Световното състезание в зона Южна Америка заради травма в десния гален, която го извади от терените от февруари, написа АП.

Неймар напусна Пари Сен Жермен, с цел да премине в саудитския Ал Хилал, само че към момента не е играл за новия си клуб.

Той сподели на конференция, че Саудитската професионална лига може да бъде толкоз мощна, колкото френската Лига 1.

Бразилия ще изиграе първия си мач от квалификациите за Световното състезание в петък в амазонския град Белем против Боливия. След това Селесао ще пътува за среща с Перу във вторник.

" Чувствам се добре, благополучен, само че явно не съм 100% във форма. Но главата ми е добре, тялото ми е добре ", сподели 31-годишният Неймар.

" Щях да играя в последния мач на Ал Хилал, само че бях ударен по време на подготовка и треньорът реши да ме остави отвън състава, с цел да мога да дойда в Бразилия. "

Последният мач на Неймар за Бразилия беше четвъртфиналната загуба на Световното състезание от Хърватия. Той напусна Катар със подозрения по отношение на бъдещето си в националния тим и не игра в първите три мача на Селесао тази година. Сега подозренията на Неймар наподобява са завършили.

" Семейството и приятелите ме посъветваха да продължа в националния тим и аз си дадох сметка за всичко, което съм направил. Когато си с околните си, фамилията си, те те слагат на мястото ти и те карат да видиш, че си коства да продължиш да бъдеш благополучен, като носиш фланелката на Бразилия ", сподели още той.

Неймар се нуждае от един гол, с цел да изпревари Пеле (77 гола) като голмайстор на националния тим в публични мачове, въпреки че Бразилската футболна конфедерация не желае да признае тази статистика, тъ като смята, че трикратният притежател на Световната купа има 95 гола.

Неймар обаче призна, че достижението е още един тласък за него да играе за Бразилия.

" Трудно е да се осъзнае какво значи този връх, само че значи доста ", сподели нападателят.

Неймар, който се сблъска с рецензии от почитателите във Франция през последните години и напусна ПСЖ на фона на информациите, че не е мечтан в клуба, не смята, че футболът във Франция е по-добър от този в Саудитска Арабия.

" Уверявам ви, че футболът в Саудитска Арабия е същият. Топката е кръгла, има голове и в случай че погледнете имената, които играят в саудитската лига... Не знам дали е по-добра от френската лига или не. Искам да спечелвам трофеи за Ал Хилал, главата ми няма да се промени доста. Сигурен съм, че няма да е елементарно да спечелим шампионата на Саудитска Арабия, други тимове станаха по-силни, имат известни играчи. Ще бъде доста забавно и съм сигурен, че ще гледате ", сподели още Неймар.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР