Бразилският нападател на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор даде показания пред

...
Бразилският нападател на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор даде показания пред
Коментари Харесай

Винисиус даде показания по повод расисткия скандал

Бразилският нападател на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор даде показания пред арбитър във Валенсия във връзка следствието поради расистки обиди против него от фенове при гостуването на Валенсия, което се игра на 21 май тази година.

Изслушването се проведе чрез видеоконферентна връзка, като Винисиус бе в съда в Мадрид, откъдето даде показания. След чуването си, което бе при затворени порти, той си потегли, без да приказва пред репортерите, които го чакаха.

Според локалните медии Винисиус е обяснил, че се е почувствал " афектиран " от това, което е чул по собствен адрес на стадиона. Той е удостоверил, че обидите са били " поради цвета на кожата ми ".

В 70-ата минута на мача, извоюван от Валенсия с 1:0, Винисиус уточни с пръст последовател на домакините, като съотборниците му обърнаха внимание за това на съдията на срещата. Винисиус твърдеше, че е бил обиждан на " маймуна ", като мачът бе спрян за няколко минути.

" Не беше първи, нито втори, нито трети път. Расизмът е нещо обикновено в Ла Лига ", написа нападателят след срещата в Инстаграм. " Първенството, което преди този момент е принадлежало на Роналдиньо, Роналдо, Кристиано и Меси, към този момент принадлежи на расистите ", безапелационен бе той.

Трима млади мъже бяха задържани на стадиона, по съмнение, че са отправили обидите. Те са признали виновността си, само че са отрекли да е имало расистко въодушевление към футболиста. Единият от тях беше посочен непосредствено с пръст от Винисиус, другите бяха разпознати след ревизиране на видеозаписите от стадиона.
 Винисиус навивал Белингам да отиде в Реал (Мадрид)
Винисиус навивал Белингам да отиде в Реал (Мадрид)

Бразилецът изпращал всеки ден известия на британския национал
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР