Бразилският министър на енергетиката Александре Силвейра съобщи, че Бразилия ще

...
Бразилският министър на енергетиката Александре Силвейра съобщи, че Бразилия ще
Коментари Харесай

Държава от БРИКС се присъединява към ОПЕК+

Бразилският министър на енергетиката Александре Силвейра заяви, че Бразилия ще стане част от авторитетната петролна коалиция ОПЕК+, сплотяваща най-големите страни производителки на недопечен нефт в света.

Съобщението беше направено по време на отсрочената среща на ОПЕК+, чиято цел беше да се разиска тактиката за рандеман на нефт за 2024 година Това разискване беше провокирано от трайно ниските цени, дължащи се на нежното възобновяване на търсенето в Китай, геополитическата неустановеност и неяснотата към доставките на нефт от глобените от Съединени американски щати членове на ОПЕК Иран и Венецуела.

Във видеоклип, споделен от срещата, Силвейра съобщи утвърждението на президента Лула да Силва за участието на Бразилия, което ще стартира през януари 2024 година

Документът за съдействие в границите на ОПЕК+ служи за основа на обединението и изисква приемането му от всички страни членки.

Все още не е ясно дали Бразилия ще бъде задължена да понижи производството си в резултат на идното си участие.

Както ОПЕК+, по този начин и нейната подгрупа – ОПЕК, интензивно търсят нови членове, разбирайки, че увеличението на броя на съгласуваните производители ще усили пазарния дял на обединението. Това разширение се отразява на въздействието на координираните политики върху запасите от доставки и цените.

Влизането на Бразилия в обединението ОПЕК+, доминирана от Саудитска Арабия и Русия, следва неотдавнашното развиване, когато членовете на ОПЕК – Саудитска Арабия, Иран и Обединените арабски емирства – бяха поканени да се причислят към групата на БРИКС, включваща нововъзникващите пазари, в която влиза и Бразилия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР