Бразилският левичар Луис Инасио Лула да Силва запазва преднина срещу

...
Бразилският левичар Луис Инасио Лула да Силва запазва преднина срещу
Коментари Харесай

Преднината на Лула да Силва пред Болсонаро в президентската надпревара се топи

Бразилският левичар Луис Инасио Лула да Силва резервира преднина против настоящия десен президент Жаир Болсонаро преди президентските избори през октомври, оповестява организация Ройтерс. Той обаче губи огромната поддръжка, която имаше през януари, сподели изследване на Genial/Quaest.

Лула се вижда с 44% поддръжка на гласоподавателите в гласуването на първия тур против 32% на Болсонаро, което е преднина от 12 пункта, която е спаднала от 14 пункта в предходното допитване.

В упования балотаж Лула, някогашен президент, се чака да завоюва с по-малка разлика от 14 процентни пункта - вземайки 51% от гласовете против 37% за Болсонаро, демонстрира изследване на Genial/Quaest.

Анкетата Genial/Quaest също сподели, че отрицателното мнение за държавното управление на Болсонаро е спаднало до 43%, което е спад от 47%, следени през юли, до момента в който процентът на тези, които виждат държавното управление в позитивна светлина, се е нараснал с един процентен пункт до 27%.

За 40% от интервюираните икономическата обстановка в страната остава най-големият проблем, пред който е изправена нацията, което е по-малък % спрямо 44%, следени през юли.

Президентските избори в Бразилия ще се проведат на 2 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР