Бразилският левичар Луис Инасио Лула да Силва запазва преднина срещу

...
Бразилският левичар Луис Инасио Лула да Силва запазва преднина срещу
Коментари Харесай

Преднината на Лула да Силва пред Болсонаро в президентската надпревара се топи

Бразилският левичар Луис Инасио Лула да Силва резервира преднина против настоящия десен президент Жаир Болсонаро преди президентските избори през октомври , оповестява организация Ройтерс. Той обаче губи огромната поддръжка, която имаше през януари, сподели изследване на Genial/Quaest.

Лула се вижда с 44% поддръжка на гласоподавателите в гласуването на първия тур против 32% на Болсонаро, което е преднина от 12 пункта, която е спаднала от 14 пункта в предходното допитване.

В упования балотаж Лула, някогашен президент, се чака да завоюва с по-малка разлика от 14 процентни пункта - вземайки 51% от гласовете против 37% за Болсонаро , демонстрира изследване на Genial/Quaest.

Анкетата Genial/Quaest също сподели, че отрицателното мнение за държавното управление на Болсонаро е спаднало до 43%, което е спад от 47%, следени през юли, до момента в който процентът на тези, които виждат държавното управление в позитивна светлина, се е нараснал с един процентен пункт до 27%.

За 40% от интервюираните икономическата обстановка в страната остава най-големият проблем, пред който е изправена нацията, което е по-малък % спрямо 44%, следени през юли.

Президентските избори в Бразилия ще се проведат на 2 октомври.
 Лула да Силва към момента води пред Болсонару
Лула да Силва към момента води пред Болсонару

Месеци преди изборите на 2 октомври
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР