Бразилският халф се утвърди като един от основните играчи на

...
Бразилският халф се утвърди като един от основните играчи на
Коментари Харесай

Лукас Салинас: Показахме, че имаме качеството да се изправим срещу всеки отбор по света

Бразилският халф се утвърди като един от главните играчи на през последната година. Той бе доведен на Лаута от спортния шеф Георги Иванов като заместител на прекратилия кариерата си Георги Илиев. 25-годишният техничар се оправи повече от сполучливо със задачата.

България е страна, доста друга от Португалия, която обаче доста наподобява на Бразилия по климат, по език и така нататък, само че тук открих португалец (Диниш Алмейда) и аржентинец (Лукас Масоеро), които ми помогнаха доста при адаптирането. Езикът е доста сложен, тъй че даже след една година мога да приказвам доста малко. Хубавото е, че всички в клуба приказват британски, с цел да мога да се изразя добре. Извън клуба, в супермаркети или в аптека да вземем за пример към този момент е по-сложно и по тази причина съм заставен да подобря българския си (смее се) ", показа Салинас пред португалския уебсайт conversasredondas.wordpress.com.

Лукас споделя още, че най-паметният миг от престоя му в България е мачът против. " Това беше сбъдната фантазия. Видях, че всичко е допустимо и че те са „ естествени “ хора като нас. Ние имахме късмет да спечелим мача против тези страхотни играчи и един от най-големите тимове в Европа. Разбира се, те постановиха темп, с който не сме привикнали, само че ние показахме, че сме способни и че имаме качеството да се надигнем против всеки тим по света... Днес футболът е на доста високо равнище както тактически, по този начин и физически и даже механически, тъй че мисля, че можем да се надигнем против всеки.

Размених фланелката си с техния нападател. Тя към този момент е в Бразилия. Говорих и с Моуриньо. Бях пред вратата на съблекалнята им в очакване на фланелката на Лукас и той ме предложения да вляза в съблекалнята, само че аз не желаех (смее се). И преди мача той ни поздрави, знаеше всичко за нас и това демонстрира кой е той. След края на дуела му споделих, че съм играл в португалското състезание преди и той ме поздрави за представянето ми против Тотнъм ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР