Бразилският футболист Неймар беше оправдан по обвиненията за измама и

...
Бразилският футболист Неймар беше оправдан по обвиненията за измама и
Коментари Харесай

В Испания: Върховният съд оправда Неймар

Бразилският футболист Неймар беше оневинен по обвиняванията за машинация и корупция при прехвърлянето му в Барселона през 2013 година, се споделя в изказване на Върховния съд на Каталуния.

Изслушванията се организираха през октомври тази година. По-рано испанската прокуратура смъкна всички обвинявания. Освен самият състезател, на подсъдимата пейка бяха някогашният президент на Барселона Сандро Росел и родителите на футболиста. Те също бяха оправдани по делото.

Съдът разгласи в изказване, че " не е потвърдено, че е имало подправен контракт или че е желано съзнателно да се навреди на DIS ".

Бразилската компания DIS изиска преразгледана присъда от две и половина години затвор за Неймар и четири години за бащата на Неймар, който е и сътрудник на играча. DIS в началото изиска пет години затвор за 30-годишния Неймар, татко му и някогашните президенти на Барселона Сандро Росел и Хосеп Бартомеу. DIS също желае обезщетение от 34 милиона евро и санкция от 195 милиона евро, които да бъдат платени от обвинения на испанската страна.

На 1 ноември прокуратурата разгласи решението да отдръпна обвиняванията, защото не откри доказателства за осъществено закононарушение. Днес това беше доказано и от окончателната присъда на Върховния съд на Каталуния.

DIS твърди, че са платени доста по-малко от 40 %, които е трябвало да получи като съсобственик на трансферните права на Неймар. Компанията съобщи, че е получила дължимия % единствено от 17-те милиона евро, които Барселона и Сантос в началото оповестиха като трансферна сума сред клубовете, до момента в който действителната цена е към 82 милиона евро. 

30-годишният Неймар играе за Пари Сен Жермен, към който се причисли от Барселона през 2017-а. Той игра за испанския клуб от 2013 до 2017 година. Нападателят има 186 мача за каталунците, в които е записал 105 гола и 76 асистенции.

С Барселона Неймар завоюва два пъти Ла Лига, три пъти Купата на Краля и един път Суперкупата на Испания, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно състезание.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР