Бразилският футболен клуб Сантос няма да не вади от употреба

...
Бразилският футболен клуб Сантос няма да не вади от употреба
Коментари Харесай

Сантос реши: Няма да вади от употреба №10

Бразилският футболен клуб Сантос няма да не вади от приложимост номер 10, с който легендата Пеле игра за клуба в продължение на 18 години. Краля на футбола умря в четвъртък и от фамилията му желаеха от Сантос никой различен да не носи " десетката ". Това обаче няма да се случи.

Президентът на бразилския гранд Андрес Руеда изясни, че молбата е била разисквана от членовете на управата, а решаващо за финалното решение се е оказало изявление на Пеле, в което той е декларирал, че избира номерът му да продължи да бъде употребен.

" По-добре 10-и номер да остане наличен, по този начин хората в никакъв случай няма да го не помнят ", са били думите на единствения футболист с три международни трофеи.

Легендарният бразилски футболист Пеле ще бъде заровен на 3 януари 2023 година

На 2 януари тялото на Пеле ще бъде откарано от болничното заведение в Сау Пауло, където той умря, на стадион " Вила Белмиро ".

Церемонията по сбогуването с играча стартира в 10 сутринта локално време и ще продължи тъкмо един ден. Събитието ще бъде налично за всички искащи, само че на присъстващите ще бъде неразрешено да се приближават до ковчега.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР