Бразилският Флуминензе победи аржентинския Бока Хуниорс с 2:1 след продължения

...
Бразилският Флуминензе победи аржентинския Бока Хуниорс с 2:1 след продължения
Коментари Харесай

Флуминензе покори Маракана и спечели първа Копа Либертадорес

Бразилският Флуминензе победи аржентинския Бока Хуниорс с 2:1 след продължения и завоюва Копа Либертадорес за първи птъ в историята си. Тимът стигна до триумфа с гол на Джон Кенеди в 99-ата минута на стадион " Маракана " в Рио де Жанейро, откакто постоянното време приключи 1:1.

Аржентинският нападател Херман Кано даде преднина на Флуминензе с попадение в 36-ата минута, само че през второто полувреме Луис Адвинкула изравни за тима на Хорхе Алмирон с удар отвън наказателното поле.

Страхотен изстрел на Кенеди донесе успеха на Флуминензе в продълженията, само че две минути по-късно нападателят беше изпъден с втори жълт картон поради бурно празнуване.

По-късно и двата състава останаха с по 10 души, откакто бранителят на аржентинския тим Франк Фабре получи пряк червен картон за удар в лицето на противник.

Това е първа Копа Либертадорес за тима, квалифициран от Фернандо Динис, който е и краткотраен ментор на бразилския народен тим.

Бока Хуниорс е шесткратен победител в шампионата (1977, 1978, 2000, 2001, 2003, 2007).

Копа Либертадорес се организира от 1960-а насам. Миналата година бразилският Фламенго завоюва трофея, откакто на финала Атлетико Паранензе (Бразилия) с 1:0. Лидер по брой победи в шампионата е аржентинският Индепендиенте, който завоюва и седемте финала, в които взе присъединяване.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР