Бразилските власти възобновиха днес издирването на стотиците хора, които са

...
Бразилските власти възобновиха днес издирването на стотиците хора, които са
Коментари Харесай

Спасителните екипи в Бразилия подновяват търсенето на оцелели

Бразилските управляващи възобновиха през днешния ден издирването на стотиците хора, които са в неопределеност след сриването на стена на хвостохранилище, съобщи Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция / AP Photo/Leo Correa
Спасителните екипи се върнаха в покритите с тиня региони след неколкочасово прекъсване на издирвателните действия поради страховете, че има заплаха от разкъсване на стената на още едно хвостохранилище.

Няколко квартала на югоизточния бразилски град Брумадинхо бяха евакуирани. Според оценки на 24 000 души е било подредено да се отдръпват в по-високи региони, само че следобяд цивилен инженери откриха, че второто хвостохранилище към този момент не е в заплаха.

Зони, покрити с подгизнала тиня, наподобява изсъхват, което може да помогне на спасителите да стигнат до региони, които до момента бяха недостъпни. Дори преди половиндневното спиране на избавителните работи очакванията, че може да има оживели избледняха и минаха в тъга и яд.

Засилва се и гневът против компанията притежател на мината " Вале ", както и въпросите за очевидната липса на алармена система в деня на случая.
 Опасност от сриване на хвостохранилище спря избавителните интервенции в Бразилия Опасност от сриване на хвостохранилище спря избавителните интервенции в Бразилия
Опасност от сриване на още едно хвостохранилище прекъсна издирвателната интервенция край мината в Югоизточна Бразилия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР