Бразилските власти са взели решение да бъде потопен в Атлантическия

...
Бразилските власти са взели решение да бъде потопен в Атлантическия
Коментари Харесай

Бразилия потопи единствения си самолетоносач в океана

Бразилските управляващи са взели решение да бъде потънал в Атлантическия океан единственият самолетоносач на страната - A12 Sao Paulo, който е изведен от употреба поради екологична заплаха, заяви в събота локалният портал G1, представен от " Интерфакс ".

" Военноморските сили (ВМС) на Бразилия направиха процедурата с сходство с нужните ограничения за сигурност, с цел да се избегнат логистични, оперативни, екологични и стопански вреди за бразилската страна ", се споделя в изказване на бразилския флот.

Бразилия е придобила самолетоносача от Франция през 2000 година Той е създаден през 1960 година за френските Военноморски сили. Използван от при атмосферни нуклеарни опити на Франция в Тихия океан.

Корабът е изведен от употреба преди няколко години и продаден за скрап в Турция, само че през 2021 година купилата го компания се е отказала от превозването и демонтажа му. Същевременно било невероятно самолетоносачът да бъде върнат на бразилска територия, защото управляващите забранили той да бъде теглен на буксир през вътрешните териториално води поради риск да заседне. Освен това по корпуса към този момент е имало няколко пробойни, които създавали заплаха

В същото време в корпуса на самолетоносача към този момент имал няколко пролуки, които създавали заплаха той да се потъне неконтролирано. Освен това е открито, че в корпуса на кораба има минимум 600 тона азбест и други токсични материали, които се смятат за канцерогенни. По тази причина съдът в Бразилия е разпоредил следеното му потапяне. Самолетоносачът е потънал на 350 км от крайбрежията на Бразилия, на дълбочина към 5 км.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР