Бразилските сенатори, които разследват действията за справяне с разпространението на

...
Бразилските сенатори, които разследват действията за справяне с разпространението на
Коментари Харесай

Бразилският сенат обвини Болсонаро в престъпления срещу човечеството заради COVID кризата

Бразилските сенатори, които проверяват дейностите за справяне с разпространяването на COVID-19 в Бразилия, отстраниха от работната версия на отчета си рекомендацията президентът Жаир Болсонаро да бъде упрекнат в " геноцид и ликвидиране ". Вместо това го упрекват в закононарушения против човечеството, съобщи " Ройтерс ".

Членовете на сенатската комисия взеха решение това на свое съвещание през вчерашния ден при разискване на отчета на опозиционния сенатор Ренан Калейрос, и се договориха да отстранен по " механически аргументи " обвиняванията в геноцид и ликвидиране. Сенатската комисия към момента не е гласувала отчета и на него може да бъде наложено несъгласие или да бъде отритнат.

Малко евентуално е крайнодесният Болсонаро, който отхвърля следствието като политически стимулирано, да бъде изправен пред съда по сходни обвинявания. Те ще би трябвало да бъдат повдигнати от основния прокурор, който е назначен от Болсонаро.

Въпреки това констатациите от парламентарното следствие акцентират възходящата политическа изолираност на Болсонаро година преди идващите президентски избори. Неговата известност пострада от слабата стопанска система, възходящата инфлация и от дейностите му по време на епидемията от ковид, лишила живота на повече от 600 хиляди души в Бразилия и наредила страната на второ място в света по смъртност след Съединени американски щати.

Публикуваният завчера отчет от към 1200 страници съдържа рекомендации за 13 обвинявания против Болсонаро, в това число в геноцид против общности от коренното население на Бразилия, поради негови дейности, които съгласно отчета са ги създали уязвими от ковид. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР