Бразилската суперзвезда Неймар получи тежка контузия при визитата на Пари

...
Бразилската суперзвезда Неймар получи тежка контузия при визитата на Пари
Коментари Харесай

Колко време ще отсъства Неймар?

Бразилската суперзвезда Неймар получи тежка травма при визитата на Пари Сен Жермен на Сент Етиен в мач от Лига 1. Наложи се нападателят да бъде сменен наложително и изнесен на носилка, откакто изкълчи глезена си при единоборство със противник.

Неймар напусна стадион „ Жогроа Гишар” благодарение на патерици, след мача наставникът на парижани Маурисио Почетино не се нае с прогнози за положението на футболиста.

При сходни травми играчите най-често страдат от разтегнати връзки на глезена, само че повече детайлности за сериозността на контузията ще има през днешния ден, откакто Неймар премине обстойни медицински прегледи.

„ В момента не мога да кажа нищо. Той усеща болежка в глезена си. Утре (днес – бел.ред.) ще премине медицински обзор и ще знаем малко повече за контузията”, показа Почетино.

Това не е първият път, в който Неймар получава сходна травма откогато е в отбора на ПСЖ. През юни 2019 година той повреди връзки, а тогава контузията го извади от терените за два месеца. Тъй като лекуваше травмата си по време на лятната пауза, Неймар пропусна единствено един мач за ПСЖ. Миналия декември Неймар още веднъж контузи глезена си и бе отвън сметките за към месец, пропускайки пет мача на своя отбор.

Самият Неймар съобщи нощес, че „ ще се завърне още по-силен”, без да прецизира интервала, за който ще отсъства.

„ За страдание тези разочарования са част от живота на всеки състезател. Можеш единствено да вдигнеш глава и да се възстановиш. Ще се върна по-добър и по-силен”, написа Неймар след мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР