Бразилската федерална полиция повдигна обвинения срещу бившия президент на страната

...
Бразилската федерална полиция повдигна обвинения срещу бившия президент на страната
Коментари Харесай

Обвиниха бившия бразилски президент Болсонаро в измама с данни за ваксиниране

Бразилската федерална полиция повдигна обвинявания против някогашния президент на страната Жаир Болсонаро по съмнения в машинация с данните за имунизациите му, оповестиха двама източници, осведомени с казуса, съобщи Ройтерс.

Разследване на основния здравен контрольор на страната към този момент е посочило, че регистрациите за имунизация на Болсонаро са били подправени. Освен на Болсонаро, обвинявания са повдигнати и на един от някогашните му помощници, Мауро Сид, който беше задържан през май предходната година в границите на следствието.

Според източниците Болсонаро е упрекнат за въвеждане на погрешни данни в Единната здравна система на страната (SUS) и основаване на незаконна организация.

Пред Ройтерс някогашният президент повтори, че не е приемал имунизацията против COVID-19 и съобщи, че е спокоен.

" Това е изборно следствие. Аз съм спокоен, не дължа нищо ", сподели Болсонаро. " Светът знае, че имунизацията не ми е поставяна. "

По време на мандата си Болсонаро неведнъж омаловажаваше смисъла на имунизацията и ограниченията за обществено разграничаване през пандемията, която в Бразилия взе над 700 000 жертви .

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР