Бразилската армия се включва в потушаването на пожарите в амазонските

...
Бразилската армия се включва в потушаването на пожарите в амазонските
Коментари Харесай

Бразилската армия се включва в гасенето на пожарите в Амазония

Бразилската войска се включва в потушаването на пожарите в амазонските гори. Решението на президента Жаир Болсонаро идва след всеобщи демонстрации в доста страни и след интернационалния напън на европейски водачи, които заплашиха Бразилия със наказания.


От дни димът от пожарите е щръкнал над Сао Пауоло. Най-големият бразилски град се намира на 3 200 км от амазонските гори. Най-опустошителни са пожарите на север. В град Пара от началото на месеца стотици са потърсили здравна помощ.

Късно нощес президентът Жаир Болсонаро свика спешен съвет, след който издаде декрет за включването на армията в потушаването на пожарите. Воените ще бъдат изпратени в естествените паркове, индианските резервати и в някои гранични региони на тропическата гора.
Жаир Болсонаро, президент на Бразилия: Сега е обичайно изсъхнал и парещ интервал в Бразилия. По това време пожари в Амазония има постоянно. В горещи години като 2019 година, пожарите се случват по-често. Те не са отвън междинните индикатори за последните 15 години.
Статистиката на природозащитниците обаче, е друга. Те настояват, че откогато Болсонаро е на власт пожарите в Амазония са се нараснали с 85% поради обезлесяването, което той е разрешил на фермери и дървосекачи.

Амазония е най-голямата тропическа гора на Земята, която създава 20% от кислорода на планетата. Но тя е и най-голямото вместилище на въглероден диоксид. С пожарите и с обезлесяването той се отделя в атмосферата.
 Опустошителните пожари в горите на Амазония разпалиха политически пристрастености Опустошителните пожари в горите на Амазония разпалиха политически пристрастености
Заради огнената буря президентите на Франция и Бразилия влязоха в дискусия. За 48 часа в амазонските гори са регистрирани над 2500 огнища. От начало...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР