Бразилката Беатриз Адад Мая се класира за полуфиналите на Откритото

...
Бразилката Беатриз Адад Мая се класира за полуфиналите на Откритото
Коментари Харесай

Бразилката Беатриз Адад Мая се класира за първия си полуфинал в турнирите от Големия шлем

Бразилката Беатриз Адад Мая се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис.

В четвъртфинален мач тя надигра тунизийката Онс Жабер с 3:6, 7:6(5), 6:1 след 2 часа и 31 минути игра. 27-годишната тенисистка записа третата си поредна трисетова победа в шампионата и стана първата представителка на Бразилия след Мария Буено, която доближава до полуфиналите на " Ролан Гарос " през 1966 година.

Преди началото на конкуренцията в Париж Адад Мая в никакъв случай не беше преодолявала втори кръг на сингъл на шампионат от Големия шлем и след неуверения първи сет, който изигра против финалистката от последните издания на " Уимбълдън " и Откритото състезание на Съединени американски щати, изглеждаше, че пътят ѝ ще завърши тук.

В първия сет Адад Мая на три пъти загуби сервис геймовете си и бе догонваща в резултата още през цялото време.

Бразилката обаче стабилизира представянето си във втората част на мача. В нея и Адад Мая, и Жабер не позволиха нито един пробив, което докара до тайбрек. В него бразилката, която е пред влизане в топ 10 на международната класация, поведе с 6:3 точки. Жабер отрази първите два сетбола, само че при третия не съумя да се оправи и сетовете бяха изравнени.

В третия игровото преимущество мина напълно на страната на Адад Мая. Тя поведе бързо с 3:0 гейма с два пробива и подкрепена от 14-те непредизвикани неточности на Жабер затвори мача с 6:1 гейма.



В полуфиналите поставената под номер 14 Адад Мая ще играе с победителката от срещата сред двукратната шампионка Ига Швьонтек от Полша и американката Коко Гоф. Мачът сред двете е повтаряне на миналогодишния край, който Швьонтек завоюва в два сета.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР