Бразилката Беатрис Адад Мая се класира за полуфиналите на Откритото

...
Бразилката Беатрис Адад Мая се класира за полуфиналите на Откритото
Коментари Харесай

Беатрис Адад Мая шокира Онс Жабер и се класира на полуфинал на Ролан Гарос

Бразилката Беатрис Адад Мая се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Франция по тенис.

В четвъртфиналите тя надигра тунизийката Онс Жабюр с 3:6, 7:6(5), 6:1 след 2 часа и 31 минути игра. По този метод 27-годишната бразилка записа третата си поредна трисетова победа в шампионата и стана първата представителка на своята страна от Мария Буено през 1966 година, която доближава до полуфиналите на " Ролан Гарос ".

Преди началото на конкуренцията в Париж Адад Мая в никакъв случай не беше преодолявала втори кръг на сингъл на шампионат от Големия шлем и след неуверения първи сет, който изигра против финалистката от последните издания на " Уимбълдън " и Откритото състезание на Съединени американски щати, изглеждаше, че пътят ѝ ще завърши тук.

В първия сет Адад Мая на три пъти загуби сервис геймовете си и бе догонваща в резултата още през цялото време.

Бразилката обаче стабилизира представянето си във втората част на мача. В нея и Адад Мая, и Жабюр не позволиха нито един пробив, което докара до тайбрек. В него бразилката, която е пред влизане в топ 10 на международната класация, поведе с 6:3 точки. Жабюр отрази първите два сетбола, само че при третия не съумя да се оправи и сетовете бяха изравнени.

В третия игровото преимущество мина напълно на страната на Адад Мая. Тя поведе бързо с 3:0 гейма с два пробива и подкрепена от 14-те непредизвикани неточности на Жабюр затвори мача с 6:1 гейма.

В полуфиналите поставената под номер 14 Адад Мая ще играе с победителката от срещата сред двукратната шампионка Ига Швьонтек от Полша и американката Коко Гоф. Мачът сред двете е повтаряне на миналогодишния край, който Швьонтек завоюва в два сета.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР