Бразилия завърши годината с шестата си поредна победа след Мондиал

...
Бразилия завърши годината с шестата си поредна победа след Мондиал
Коментари Харесай

Турнето на Бразилия завърши с шеста поредна победа, но и с контузия на Неймар

Бразилия приключи годината с шестата си поредна победа след Мондиал 2018, откакто довечера надигра с 1:0 Камерун на стадиона на МК Донс. Ричарлисон (45') вкара единственото попадение, а на два пъти гредите помагаха на африканския отбор след почивката. В добавеното време Камерун можеше да стигне до равнене, само че и тук гредата се оказа последна спънка пред гола. Голямата вест от този дуел обаче е травмата на Неймар, който получи разтежение в самото начало и не е ясно дали ще бъде подготвен за решаващия мач на Пари Сен Жермен против Ливърпул в Шампионската лига по-късно повече от седмица.
Селекционерът на " селесао " Тите бе направил шест промени в титулярния си състав спрямо мача с Уругвай в петък. Едерсон, Пабло, Сандро, Паулиньо и Вилиан започнаха, както и Алан Маркес, който дебютира за Бразилия.

Кларън Зеедорф пък бе подхванал седем корекции в своя състав. Само Онана, Чупо-Мотинг, Бонг и Манджек резервираха титулярните си место от срещата с Мароко.

Двубоят стартира неприятно за огромната звезда на Бразилия Неймар, който още в шестата минута получи разтежение и бе сменен от Ричарлисон.
Neymar injured for Brazil v Cameroon 8 days before PSG v LFC pic.twitter.com/HoJlW2KMAo
— Liverpool Plus (@LiverpoolPlus) November 20, 2018

Роберто Фирмино пропусна доста положителната опция в 22-рата минута, когато се озова самичък против Онана, само че не съумя да откри добре топката и стреля едва право в ръцете на стража. Онана се намеси ослепително в самия завършек на полувремето, откакто мазета с виртуозна интервенция удар с глава от близко на Алан. Вилиан извърши корнера, а Ричарлисон засече добре с глава, стреляйки до близката греда. Този път Онана не съумя да се намеси добре - 1:0 за Бразилия.
Richarlison scores for Brazil to put them 1-0 up against Cameroon just before half time pic.twitter.com/uOFqUPEo5B
— The Toffee Blues (@EvertonNewsFeed) November 20, 2018

В началото на второто полувреме Камерун бе доста покрай изравнителен гол. Екамби проби отдясно и центрира доста добре към далечната греда, където Бахокен не съумя да откри вратата, стреляйки настрана. Веднага по-късно пък удар на Габриел Жезус срещна гредата. В 70-ата минута за повторно гредата оказа помощ на африканския отбор след изстрел на Сандро. В 86-ата минута Онана избави рисков шут на Сандро, а две минути по-късно стражът на Камерун блесна нови две намеси, спасявайки поредно удари на Жезус и Ричарлисон. В добавеното време Зоуа стреля с глава, само че този път страничния дирек оказа помощ на Едерсон. Бразилия реализира шеста победа в шестте си мача след края на Мондиал, като " селесао " не позволиха нито един гол в тези срещи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР