Бразилия забрани повечето законни форми на използване на огън за

...
Бразилия забрани повечето законни форми на използване на огън за
Коментари Харесай

Бразилия наложи 2-месечна забрана за разчистване на земи с огън


Бразилия забрани множеството законни форми на потребление на огън за почистване на земи, за битка с пожарите, опустошили елементи от Амазония, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Указът, с който се вкарва възбраната със период 60 дни, беше подписан през вчерашния ден от президента Жаир Болсонаро след интернационалните рецензии за неговия метод за справяне с екологичната рецесия. Двумесечният интервал съответствува със сухия сезон, когато нормално се палят пожари.

Указът разрешава потреблението на огън в някои случаи, в това число когато това се счита за потребно за растителността и в случай че огънят бъде разпален от локални поданици, които се занимават със земеделие, с цел да се прехранват.

Не е ясно до каква степен дейно бразилската страна може да наложи спазването на 60-дневната възбрана, отбелязва АП.

В Парагвай в това време излетя първият аероплан за битка с пожарите, опустошаващи Амазония, финансиран с отпуснатата от Г-7 финансова помощ, заяви Франс прес, цитирайки френското президентство.

Летателният уред ще бъде употребен за битка с пожарите в Парагвай в съгласуваност с Чили.

Очакваше се часове по-късно в района да стартират да изхвърчат и други самолети за битка с пожарите, доста от които ще се насочат към тежко засегнатата Боливия.

Първоначалната оценка на потребностите на страните от Амазония сподели, че би трябвало да бъдат наети самолети за битка с пожарите, които да изливат вода в горящите региони. В понеделник Г-7 разгласи, че отпуска незабавна финансова помощ от 20 милиона $. Операцията се координира от Чили.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР