Бразилия все още има намерение да направи Карло Анчелоти селекционер

...
Бразилия все още има намерение да направи Карло Анчелоти селекционер
Коментари Харесай

Бразилия още иска Карло Анчелоти за селекционер

Бразилия към момента има желание да направи Карло Анчелоти селекционер на националния тим по футбол, а президентът на федерацията Еналдо Родригес съобщи, че ще употребява другарските мачове на отбора в Европа, с цел да приказва с шефа на Реал Мадрид.

Родригес добави, че ще се обърне и към президента на испанския клуб Флорентино Перес и назова Анчелоти " първи избор " да размени Тите, който напусна бразилския тим след отпадането на четвъртфиналите на Световното състезание в Катар през ноември.

" Той остава проект А и след пътуването на тима в Европа можем да имаме по-голяма изясненост ", сподели Родригес на конференция в Рио де Жанейро.

Бразилия ще играе против Гвинея в Испания на 17 юни и против Сенегал в Лисабон (Португалия) на 20-и.

" Пътуването ще бъде доста значимо за нас да решим кой ще бъде бъдещият треньор. Възнамерявам да приказвам с Анчелоти и с президента на Реал Мадрид. Едва по-късно ще може да се каже дали ще се случи или не ", добави Родригес.

Италианският треньор има контракт с Реал до 2024 година и огромна наказателна клауза при положение на преустановяване на съглашението. Според Родригес обаче, това няма да попречи на възможна договорка с Бразилия.

" Въпросът сигурно не е в неустойката. Проблемът е в контракта, никой не желае да го наруши. Инвестирали сме в тази концепция и вършим всичко по силите си тя да проработи и да стане действителност ", добави президентът на бразилската федерация.

През май Анчелоти съобщи, че не се интересува от офертата на Бразилия и ще съблюдава контракта си с Реал Мадрид.

Петкратният международен първенец е без треньор след отпадането от Мондиал 2022 и загуби първия си другарски мач за годината с 1:2 от Мароко през март, воден краткотрайно от треньора на младежите до 20 години Рамон Менезеш, който ще се върне отпред и за другарските мачове на европейска земя този месец.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР