Бразилия ще излезе от Глобалния пакт на ООН за миграцията

...
Бразилия ще излезе от Глобалния пакт на ООН за миграцията
Коментари Харесай

Бразилският президент иска излизане от Пакта за миграцията на ООН, иначе щяло да стане като във Франция

Бразилия ще излезе от Глобалния пакт на Организация на обединените нации за миграцията през идната година. Това съобщи новоизбраният президент на най-голямата южноамериканска страна Жаир Болсонаро, който носи прякора " южноамериканския Доналд Тръмп ", съобщи БГНЕС.
" За страдание, актуалният бразилски министър на външните работи Алойзио Нунес подписа контракта на Организация на обединените нации за миграцията. Мисля, че всички знаят какво се случва във Франция. В някои региони на тази страна просто не може да се живее. Тенденцията е нетърпимостта да пораства. Тези, които са отишли там са признати по най-хубавия метод от френския народ, само че вие знаете историята на тези хора. Те не желаят да се откажат от своите корени и желаят да съблюдават своята просвета, получавайки всички права и привилегии. Франция страда от това ", съобщи бъдещият държавен глава, който ще встъпи в служба на 1 януари 2019 година
" Ние не желаем това да се повтори в Бразилия. Ние не сме срещу имигрантите, само че тяхното идване в Бразилия би трябвало да се управлява строго. В противоположен случай, доколкото това зависи от мен, те няма да попаднат в нашата страна. И вие дружно с външния министър, който ще встъпи в служба дружно с мен, ще извадим страната от този контракт за миграция “, безапелационен е Болсонаро.
Договорът за Организация на обединените нации за миграцията беше утвърден на конференцията на Организация на обединените нации в Маракеш /10-11 декември/. Този контракт не е юридически ангажиращ. Документът беше координиран през юли тази година от всички страни-членки на Организация на обединените нации, без Съединени американски щати. Пактът визира такива проблеми, като минимизирането на отрицателните фактори от миграционните процеси, отбрана и интеграция на мигрантите. Той не се поддържа от България, Съединени американски щати, Австралия, Израел, Австрия, Чехия, Унгария, Словакия, Швейцария.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР