Бразилия ще изиграе приятелски мачове срещу две африкански нации като

...
Бразилия ще изиграе приятелски мачове срещу две африкански нации като
Коментари Харесай

Бразилия ще изиграе контроли срещу африкански отбори в кампания срещу расизма

Бразилия ще изиграе другарски мачове против две африкански народи като част от акция против расизма в поддръжка на нападателя на Реал Мадрид Винисиус Жуниор, който беше обиждан на расистка основа в мачовете от испанската лига този сезон, оповестиха от футболната асоциация на страната.

Петкратните международни първенци ще се изправят против Гвинея в Барселона на 17 юни и против Сенегал в Лисабон три дни по-късно.

Бразилската централа също по този начин започва национална акция против расизма в мачовете от локалната лига, започваща този уикенд, след расистките обиди, нанесени на 22-годишния Винисиус Жуниор в мача против Валенсия в неделя, десетият сходен случай против играча. Ла Лига към този момент неведнъж е подала тъжби до испанската прокуратура.

С лозунга " Няма мач с расизъм " бразилската асоциация има за цел да разшири битката, почнала през 2022 година при новия президент Едналдо Родригес, който настоя за промени в законодателството, съгласно които футболните управляващи и бразилската правосъдна система ползват по-строги санкции против расизма по стадионите.

Brazil to play African nations in anti-racism campaign to support Vinicius Jr
— Reuters (@Reuters)

Централата е разискала с Винисиус Жуниор детайлностите към двата другарски мача, защото желае да е сигурна, че играчът се усеща удобно със срещите, които ще се проведат в Иберия, и крилото на Реал Мадрид е подкрепило концепцията, споделиха източници.

Бразилската федерация към момента търси нов селекционер на националния тим, а отборът още веднъж ще бъде воден от краткотрайния ментор Рамон Менезеш, който ще напусне младежите до 20 години за един ден по време на Световното състезание, което сега се играе в Аржентина, с цел да разгласи в неделя в Рио де Жанейро имената на футболистите за другарските мачове в Барселона и Лисабон.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР