Бразилия се готви да проведе най-скъпите местни избори в историята

...
Бразилия се готви да проведе най-скъпите местни избори в историята
Коментари Харесай

Бразилия ще похарчи рекордните 900 милиона долара за местни гласове, докато политиците атакуват бюджета

Бразилия се готви да организира най-скъпите локални избори в историята си, защото политически партии и водачи на Конгреса отделят възходящи елементи от обществения бюджет, създавайки управляемост рецесия за президента Луис Инасио Лула да Силва.

Политиците са си обезпечили 4,9 милиарда BR$ (900 млн. USD) обществени средства, с цел да платят за дейностите по акцията преди общинските избори през октомври. Логистичните разноски за осъществяване на гласуването се финансират настрана посредством изборния съд.

Разпределението е повече от два пъти повече от 2 милиарда BR$, предопределени за акция за локалните избори през 2020 година, и е равно на общата сума, изразходвана за избори за президент, губернатор и държавно заседание, комбинирани през 2022 година

4,9 милиарда BR$ надвишават годишния бюджет от 3,7 милиарда BR$ за Министерството на околната среда на Бразилия, което, наред с други неща, дава отговор за прекъсването на противозаконното обезлесяване, добива на злато и заграбва земя в тропическите гори на Амазонка.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР