Бразилия планира да стартира регулиран пазар на въглеродни емисии с

...
Бразилия планира да стартира регулиран пазар на въглеродни емисии с
Коментари Харесай

Бразилия ще стартира регулиран пазар на въглеродни емисии

Бразилия възнамерява да започва контролиран пазар на въглеродни излъчвания за битка с изменението на климата, защото най-голямата стопанска система в Латинска Америка се стреми да възвърне репутацията си на водач в региона на околната среда.

Законодателите в Бразилия придвижват законопроект, който ще сътвори система за „ ограничение и търговия “, при която планове, които ще понижат или отстранен въглеродния диоксид от атмосферата – като засаждане на дървета – ще продават търгуеми разрешителни на фирмите за покриване на излъчванията. Всеки съставлява звук CO₂ или еквивалент.

Целта е да се накарат замърсителите да понижат излъчванията на парникови газове с течение на времето, в сходство с националните цели, или в противоположен случай да закупят тези разрешителни, известни като заеми или обезщетения.

Инициативата е част от зеления дневен ред на президента Луис Инасио Лула да Силва, който, откогато пое властта при започване на 2023 година, завоюва интернационално утвърждение за ограничение на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР